//WL2K Verjaardag in Baia de S. Jacinto

Bom Dia Leitores,

Mag ik jullie eerst allemaal bedanken voor de vele en hartelijke wensen voor mijn verjaardag.
Heb stiekem de roaming even aangezet op mijn telefoon en daar kwam mij toch een partij meldingen binnen.
Hilda heeft de boot van binnen volgehangen met vlaggetjes en hadden zelfs gebak, echte Portugese Nata. Dit zijn bladerdeeg bakjes met pudding en afgedekt met gebrande suiker(creme brulee). Ik noem ze al gekscherend de Portugese Tom Pouce.
Via de korte golf had ik ook al de nodige berichten gekregen, want hier kijk ik met regelmaat op (1x per dag).
Ja het gaat hier wat anders toe dan in NL waar zoals ik merk wij allen behoorlijk verwend zijn met dekking en snelheid van internet.

Van Porto zijn we verder naar het zuiden afgezakt op de kaart naar een baai even ten noorden van Aveiro.
Hier blijven we ook een extra dag liggen, want Aveiro willen we ook bezoeken het wordt in de pilot het Venetie van Portugal genoemd.

Hier om ons heen zijn nog 4 nederlanders, een finse buurman en even verderop nog een fransoos.
1 Nederlander kennen we nog uit Cies waar we tijdens het varen met de bijboot naar de wal even mee gepraat hebben, Grappig is dat we steeds meer boten van naam herkennen die zoals het lijkt dezelfde reis richting de warmere oorden maken.
Naast de pleziertjes ook nog wat kluswerk gedaan, het teak verder geschrobt in de gangboorden was het laatste stukje nog.
Daarnaast wat lakwerk gerepareerd waar kennelijk een beschading was, nou gelukkig mooi op tijd, het hout was nog niet verkleurd.
De splits in de grootzeilval gerepareerd enz. enz., net als thuis is er altijd wel wat te doen en wordt op prioriteit afgewerkt.
Het leven aan boord is wel veel rustiger en je krijgt meer tijd voor leukere zaken als lezen ben net in het tweede boek van Samuel Bjork gedoken, verslavend schrijft die gast. Het lijkt wel veel op de Millenium trilogie maar weer berespannend.
Hiernaast kijken we veel naar series op de tv, zitten midden in de ” Homeland” prachtig, zelfs Hilda schrikt niet meer terug om 2 of zelfs 3 afleveringen achter elkaar te kijken hihi.

De stroomvoorziening gaat goed en de zonnepanelen houden het verbruik nog goed bij.
De windgenerator heb ik wat gemodificeerd, want de molen wilde wel eens uit de wind draaien, doordat het schip scheef lag en het zwaarste gedeelte zit vlak achter de wieken. Hiernaast heb je het wieleffect die het probleem versterkte. Oplossing: Een snijplank aan het staartstuk gemaakt en ” voila, magnefieke”.

Zoals al eens in vorige blogs vermeld, de foto’ s volgen.
Voor de volgers wel eens irritant lijkt mij, want kwam erachter dat bij iedere wijziging jullie een melding krijgen. Als ik wacht tot ik de gelegenheid heb om de foto’s up te loaden, loop ik achter met de verhalen……..tja het is helaas niet anders……

Groetjes van de bemanning van de Blue Dream.

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s