Los Lobos naar Correlejeo (Fuenteventura) 4-6-11-2016.

Na een aantal dagen voor anker gelegen te hebben, waren we weer toe om verse producten in te slaan en zijn we verhuist naar een dorpje 4-5 Nm naar het westen.

Ook hier zijn we achter het anker gaan liggen en de bijboot opgepompt zodat we de wal op kunnen.

Vrij vlot hoor je van collega ankeraars waar je het beste de bijboot kunt parkeren voor het bezoek aan het dorp.

Alles blijkt weer op loop afstand en voldoende keus in de supermarkten, ook op jacht gegaan voor een stuk persplex.

Voordat je er achter bent hoe die spanjaarden dit noemen is al een opgave, gelukkig konden we met handen en voeten en wat spaanse woorden ons duidelijk maken en zelfs de winkel waar het konden verkrijgen werd ons duidelijk gemaakt in de ferretia.

De “chinees” was ook al gevonden voor het plastic, hier werden de nodige kunstof bakjes ingeslagen en een emmer die opgeofferd werd voor de “BAK” (Blue Dream Aqua Kijker) de verbeterde uitgave van de ZAK.;-)

Wat de kunstof luchtdicht afgesloten bakjes aangaat, deze voor een speciaal doel aangeschaft en wel voor het opbergen van de electronica zaken die corrosie gevoelig zijn.

Niet veel zuidelijker wordt de luchtvochtigheid aanmerkelijk hoger en om zoveel mogelijk ellende te voorkomen maar zoveel moglijk in de kunstof bakjes opbergen.

Ook wat de proviand betreft hier ook weer zoveel mogelijk aangevuld en wederom nieuwe zaken in blik gevonden om wat variatie in het menu te verkrijgen, zeker voor die wat langere oversteken.

We draaiden veel om ons anker heen en op een morgen lagen we plots dicht op onze achter buurman, hierop maar weer anker op en hernieuwd in laten graven verderop.

De dagen vlogen ons voorbij en plots besef je, dat de kinderen binnenkort komen dus het eerste de beste gunstig moment de oversteek naar Gran Canaria (Las Palmas) zullen we nemen.

Eigenlijk worden we best wel lui, want zelfs foto`s nemen blijft achterwege mede omdat er ook heel veel foto`s op elkaar gaan lijken op den duur in havens en ankerplekken.

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s