//WL2K Oversteek Atlantische oceaan van Mindelo naar Paramaribo.

Hoi Lezers en volgers,

Als eerste de melding dat de SSB radio weer functioneel is en daardoor er weer berichten verstuurd en ontvangen kunnen worden.

Dinsdag 10-01-2016.
Om 13.00 UTC vanaf de ankerplaats in Mindelo en met een rustige wind richting zuidpunt Sao Antao vertrokken.
Eenmaal achter de luwte van Sao Vicente weg begon de wind goed aan te trekken en de deining ging gevoeglijk in deze tred mee.
Eerst wel wat onwennig, dat het schip weer zoveel bewoog en het lichaam moest er eerst weer aan wennen.
Gelukkig is het met de zeeziekte dit keer goed gegaan, door tijdig de medicatie toegepast te hebben. Hilda een pleister achter het oor en ik een cinarizine tablet.
De nacht door en woensdag bleef het stevig waaien en we haalden mooie dag gemiddeltes 1e dag 121 mijl door een rustige start uit Mindelo
2e dag 144 mijl
3e dag 132 mijl
4e dag 142 mijl
5e dag 110 mijl
6e dag 122 mijl en dat is de status van vandaag maandag 16-01.

De sfeer is goed aan boord en de wachten lopen soepeltjes in elkaar over, dit was de eerste dagen even wennen.
De vijde dag is bij ons al D-Day gedoopt, omdat dat voor alle schepen een terugval was met betrekking tot het misselijk worden, maar de rustige zee heeft dit waarschijnlijk voorkomen.

Regelmatig hebben we marifoon contact met de Zanzibar en Rhapsody met ons netje waar regelmatig het wel en wee gedeeld wordt met elkaar.
Soms zijn we serieus en andere keren wordt er stevig geouweh….., dit houdt de sfeer wel zo goed onderling.
Gisteravond met de SSB radio contact gehad via het “netje” van de Win2Win en een aantal anderen waar mij jammer genoeg de namen van zijn ontschoten.
Leuk om ook eens wat van Eltjo en Lilian te horen en dat het met hun ook goed gaat met de oversteek. Zij varen van de Canaries naar Martinique.

Tot nu toe maar een ding kapot gegaan, een gebroken top zeillat en deze vrij vlot verwijderd, voordat er schade aan het grootzeil zou onstaan.
Het enige erger punt is nog steeds de windvaanbesturing, deze is wel heel erg lastig in te stellen en vraagt ook veel aandacht van de zeilvoering.
Volledig hierop varen is nog niet gebeurd en er moet altijd iemand aan de helmstok zitten om bij te sturen of drastisch in te grijpen bij een golf die scheef inloopt.
Balen dus, maar het is te doen en we komen met getrainde spiertjes aan in Suriname.

Het eten en broodbakken gaat goed, Hilda had tot vandaag allerlei maaltijden voorbereid zodat het voorbereiden en koken in de boot tot een minimum beperkt zou blijven.
Dat wordt vanaf morgen anders en van de Rhapsody hadden we al gehoord, dat dit een hele opgave is en veel jongleertalent vergt.
We zullen het meemaken, en hopen dat de weersomstandigheden goed blijven voor de rest van de vaart. De totale afstand tussen Mindelo en de uiterton van Paramaribo is 1900 mijl.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.
Thom en Hilda.

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

3 gedachten over “//WL2K Oversteek Atlantische oceaan van Mindelo naar Paramaribo.”

  1. Dag luitjes, dat jongleren is maar een klein kunstje, naar mate er veel geoefend word heb je het zo onder de knie 😛 haha. Fijn dat SSB zender het weer doet. zodat we wat makkelijker contact kunnen houden. Fijne reis nog en spreken elkaar liefs Wim & Danielle.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s