//WL2K De laatste loodjes van de oversteek.

Op het moment dat ik dit schrijf halen de squals ons regelmatig in, gelukkig gaan de meesten langs ons heen 😉
Een squal is een regenbui die gepaard kan gaan met veel wind en hier moet je goed rekening mee houden.
Er zijn ons vele zeilboten voor gegaan, die toch nog verrast werden en schade opliepen aan zeilen, gieken of in het verlies van de mast. We zijn dus de beruchte 300 Nm zone ingevaren voor de Zuid-Amerikaanse kust..
Afgelopen nacht weer een knobbelige zeegang gehad door het inlopen van de stroom uit het zuiden en de wind staat hier bijna dwars op.

Zit je in het donker lekker in de kuip te genieten van de sterren en dan hoor je het bekende “plop” even stil dan weer “plop” aha de dolfijnen zijn er weer.
Omdat het goed duister is, zie je de dolfijnen door de fluorisentie van het zeewater zwemmen, prachtig gezicht.
Helaas kun je dit niet vastleggen met een camera, hiervoor is de lichtsterkte veel te zwak.
Gisteravond scheerde een tijdje een Jan van Gent om het schip, wat een gracieuse zwevers en af en toe een klap met de wieken,

De vliegende visjes blijven met regelmaat de gangboorden bekijken en vaak weten ze er ook weer af te stuiteren, met achterlating van een spoor schubben.

Het begint zo langzamerhand te kriebelen, binnenkort weer land in zicht na een paar weken varen, we kijken nu al uit naar lekker eten en drinken en een “stilliggend” bed.
Met het toenemen van de wind nemen de ongemakken ook weer toe, tot nu toe zonder ernstige gevolgen, maar de slaaptekorten beginnen wel op te spelen. En we moeten de extra uurtjes overdag erbij pakken waar we kunnen.

De zonnepanelen brengen niet voldoende stroom meer op, mede door de toenemende bewolking, als ook door meer stroom verbruik door de stuurautomaat.
De inschatting is dat we voldoende diesel aan boord hebben en nemen ons de luxe om af en toe de handen vrij te hebben, dus stroom draaien.

dag 10 afgelegd 108 mijl
dag 11 ” 111 ”
dag 12 ” 118 ”
dag 13 ” 141 ”

Nog 317 Nm te gaan

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

5 gedachten over “//WL2K De laatste loodjes van de oversteek.”

  1. Fijn dat het allemaal zo voorspoedig verloopt. Ik probeer jullie dagelijks te volgen, helaas nog niet op SSB, heb nog niets staan daarvoor. Een fijne tocht verder, ben wel benieuwd naar de foto’s van de overtocht.

    Liked by 1 persoon

  2. Nog even volhouden, dan is het het ook waard geweest. De uren slaap inhalen hoop dat de dagen zo lang zijn😉 hoop dat jullie er nog even van Kunnen genieten. Wij gaan vandaag naar saalbach hinterglem. Liefs Wim en Danielle

    Liked by 1 persoon

  3. YEAH….” eye on the price and the finish line” It’s just a loooong Marathon run! So happy to hear you are staying all together and you are all doing well. It’s been so fun and exciting to read all the update and to check in daily to see what your location is. Just as you arrive will finish the Atlantic crossing – I will cross over to Atlantic …but by plane 🙂 the other way …and visit M/D and W/D in the north. You will miss out on the nieces/Nephews reunion..but I will make up for the 2 of U! Love you both! H

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s