//WL2K 3e Blog oversteek.

Hoi Allemaal,

De laatste 2 dagen stond in het teken van het aftellen en we zitten nu nog geen 30 Nm van de uiterton.
Het waren een aantal mooie dagen sinds de vorige blog en echt idioot veel wind en regen hebben we niet gehad. De regen .van betekenis die gevallen is had Hilda tijdens haar wachten.
Je ziet zo’n bui achter je opbouwen en wordt steeds zwarter, ze halen je met een behoorlijke snelheid in en overdag tref je dan je voorbereidingen.
De wind neemt opeens drastisch toe en verdubbeld regelmatig, meer dan 25 knopen hebben we gelukkig niet gehad.
Dan is die onruststoker bijna voorbij en dan komt de regen zichtbaar als een gordijn neer.
De wind neemt geleidelijk weer af en het zeil kan er weer bij tot de volgende, in de nachten is het standaard 3 riffen en een uitgeboomd voorzeil naar de andere boeg, ook wel ” Melkmeisje” genoemd. Bij onraad kunnen we dan snel het voorzeil inrollen en is het voor de rest uitzitten.

Nu de 15e dag, DE dag van aankomst werden we vanmorgen begroet door witte vogels (geen meeuwen), die tjilpend rond het schip vlogen.

Het zeewater wordt met het uur groener wat eerst staalblauw was, het wordt dan ook beduidend ondieper.
In een etmaal van 5000 meter diepte naar 5, wij wederom mazzel dat het een rustige wind is, anders kan het hier wel spoken.
De golf van Biskaije op het continentaal plat is ook zo’n plek steile hoge golven is het resultaat van snel ondieper worden van de oceaaan.

Gelukkig geen drama’s maar zoiets speelt wel constant in je achterhoofd.
Met een beetje geluk zijn we vanmiddag voor dat het donker wordt bij de uiterton, met het laatste restlicht dan naar binnen waar verlichte betonning ligt.
Ook weer zoiets hier hanteren ze het IALA-B systeem, waarbij in dit geval van uit zee komend de groene tonnen aan bak gehouden moeten worden.
Precies tegenovergesteld als in Europa, waarom vraag je ik mij af? Kan zo’n systeem nou niet eenduidig en universeel.

Eenmaal bij land aangekomen is er een ankerplek “de Visserskampen”, waar je kunt afwachten op een gunstig tij om verder de Surinamerivier op te varen naar voor ons Domburg.

Maar eerst voor anker en dat gaan we vieren Suriname holadijee, wie had dat gedacht op je eigen getimmerd bootje!

Dag 14 afgelegd 128 Nm
Dag 15 ” ” 145 Nm
Dag 16 ” ” 44Nm + 11Nm (naar de ankerplek Visserskampen)

We zijn in Zuid-Amerika!

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

8 gedachten over “//WL2K 3e Blog oversteek.”

 1. Mooi dat jullie het zonder al te veel problemen gehaald hebben en er toch nog veel te genieten was tijdens de oversteek. Wij hebben hebben het toch goed mee kunnen beleven dank zij de drie verschillende kanalen. Na morgen is er waarschijnlijk weer wifi dan wordt het weer wat directer.

  Liked by 1 persoon

 2. Heerlijk… eindelijk weer vaste grond onder voeten and stil liggend de slaap weer inhalen….:) na wat borrelen – Heel fijn dat jullie een goede vaart hebben gehad. EN…je kunt ? weer Nederlands spreken in Paramaribo? Home sweet home ..voor een paar dagen zeker. Gefeliciteert ook aan De Zanzibar en Rhapsody !

  Liked by 1 persoon

 3. Wat ben ik super trots dat jullie dit berijkt hebben. Dit was en is jullie droom. En zijn opgelucht dat jullie zonder kleer scheuren de over steek hebben gehaald. En dat de boot het goed heeft gehouden. We hebben snel contact. Wij betreden vandaag de bergen van Zellamsee. Met de zon in de snoet. Liefs Wim & Danielle

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi TOPPERS. Bijna aan de overkant, wat een prestatie. Fijn dat het het zonder problemen verlopen is. Eerst een borrel natuurlijk om het te vieren en dan onder de douche. Geef de bemanning van de andere boten ook even een pluim. Lieve groet Geke&Luit.

  Liked by 1 persoon

 5. Gefeliciteerd lieve vrienden, wat een top prestatie! En wat zijn we blij dat alles goed verlopen is. Jullie gaan vast een fantastische tijd tegemoet in Suriname!
  x Klaas en Stieneke

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s