Op naar St. Lucia.

s´Morgens om 04.00 u ging de wekker en even voor 5 waren we onderweg, dag Bequia.

Het is nog duister en zien overal lichtjes van vissers en hier moet ook nog een kardinale ton staan voor een ondiepte die een behoorlijk eind richting zee loopt.

Al snel filter ik hem er tussen uit iso 3 flikkerend, als men hier al licht voert op die kleine scheepjes is het niet altijd wat je verwacht.

Knipperende rode (is eigenlijk alleen voor betonning) knipperende blauwe(voor zover ik weet geen officiële kleur) en nog meer variaties, hier tussen door moet je dan zelf navigeren. Soms heel verwarrend en zelfs bij het gevaarlijke af.

Gelukkig begint het om half zes al te schemeren, en er blijken naast degene die AIS voeren nog meer op pad uit dezelfde haven.

Vlak voor ons is de “Anne Lise” en de “Sunbeam” uit Zweden de “Kdans” en de “Freya” is een uur na ons vertrokken.

Zodra we in de buurt van de kop van het eiland kwamen, begon de golfopbouw en de wind nam flink toe en 30 Kts was al constant met vlagen naar de 35 Kts.

Heb even getwijfeld of we wel verdere willen, want we maakte behoorlijke klappen op het water.

We moesten scherp aan de wind en recht tegen de golven in, zeer oncomfortabel mag ik wel zeggen. Zo gaat het nu al elke keer tussen de eilanden in de Carieb, de wind wil maar niet naar het zuid-oosten draaien wat in deze periode normaal is.

De afstand tussen Bequia (Admirality Bay) en St. Lucia (Soufriere) is 25 Nm (45 Km).

De eerste nacht hebben we aan een mooring (ankeren is hier verboden i.v.m beschadigen koraal) gelegen, precies tussen de twee Titons (Grand et Petit).

Een schitterende baai en je ligt hier tamelijk rustig, maar voor met de bijboot eigenlijk te ver om naar Soufriere te gaan.

De volgende dag dus maar een mooring opgezocht in Soufriere zelf de bijboot klaar gemaakt en op naar de wal om ons in te klaren bij customs en immigrations.

Dit was wederom goed en snel gegaan, had mij ook via seaclear.com aangemeld, maar daar werkten ze niet mee hoor kreeg ik te horen. Nee natuurlijk niet dat traineren ze zo lang mogelijk, anders zijn ze straks werkloos.

Na het  officiële gedeelte het dorpje wat verkend en het was lunchtijd, dus een restaurant aan de waterkant opgezocht.

Daar troffen we de crew van de Sunbeam weer, ha die hadden we onderweg wel gezien op AIS maar er waren geen bellen gaan rinkelen.

Thommy en Monika stonden in Arrecife naast ons op de kade toen we de boot van een nieuwe antifouling laag voorzien hebben.

Ze vroegen of we nog plannen hadden voor dit eiland? Ja die wilden we net een beetje gaan uit flossen. We waren al aangesproken op de dinghy-steiger door een chauffeur, die ons wel naar de vulkaan en Diamond waterval wilde brengen voor eerst 200 $ en al vrij rap omdat we niet gelijk toehapten en wegliepen voor $ 150.

Hiernaast wilden we nog een autoverhuur benaderen en kijken wat hiervoor de kosten waren (275 $).

Bij die chauffeur de boel uitgelegd en die wilde voor 4 personen 250 $, nou toen was de keuze makkelijk, doei.

Met de bijboot helemaal naar de andere baai gevaren en op de Sunbeam een biertje gedronken~en alles voorgelegd, die waren ook rap van mening dat de autohuur de beste keus was.

De volgende dag om 08.00 u hebben we de auto samen opgehaald en en de foto´s vertellen de rest van het verhaal. Ik praat toch al teveel 😉

Eerst de Tet Paul Trail gelopen.

 

Vervolgens naar de “Drive-in Volcano”

Vervolgens de “Diamond Falls” en een werkelijk schitterende tuin.

Als laatste de “Petit Titons fall”, waar we heerlijk even gebadderd hebben in de mineraal baden. Het is ook net Bad Neuschans 🙂

IMG_1950

Auteur: Thom

Bouwer en zeiler!

2 gedachten over “Op naar St. Lucia.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s