Vakantie 2016/2017 – Sabbatical

Visite kaartje

Sinds dat de boot uit het water is seizoen 2015, zijn we druk doende het schip verder af te bouwen en zaken op orde te maken voor de “lange” zeilreis.

Het rubber van de saildrive vervangen voor een nieuwe, reserve onderdelen en vervangings delen sprokkelen voor die zaken die gebruikelijk de geest geven na een tijdje.

Je zult zien dat zoiets altijd fout gegokt is en dat je nou juist die spullen nodig bent die je niet mee hebt genomen, maar goed niets doen voelt ook niet goed.

Al het lakwerk krijgt weer een opfris beurt en ook wat beschadigingen bijwerken.

De Bimini is ook geplaatst van het najaar van 2015, hier ook nog wat zaken aan “verbeteren”,  het is duidelijk niet snel goed en betrouwbaar voor mij.

Hilda is nog bezig met hoezen voor de Jerry-Cans die aan het dek komen te staan en ook voor de gasvoorraad tank.

We hebben een hele waslijst af te werken aan punten en lieden die ook dit soort reizen aan het voorbereiden zijn geweest weten alles van lijstjes.

Ideaal is de app Wunderlist, waar je met meerdere personen dezelfde lijsten actueel kan bewerken.

Veiligheidszaken staan hoog op onze prioriteiten lijst, epirb, sateliet telefoon, electronische flares, joon, opblaasbare zwemvesten, veiligheids gordels, bevestigingspunten in de kuip en loopbanden aan beide zijden van het dek.

Een PLB staat ook nog op de wensenlijst, want je zult het horror scenario maar meemaken na de wacht een lege kuip te vinden.

Ook slecht weer is iets waar je niet altijd voor weg kunt lopen, zoals onweer heeft wat extra aandacht gekregen, zoals een betere geleiding van de mast naar de kiel.

Daarnaast hebben we de nodige metalen trommels (kooi van Faraday) voor elektronische apparatuur verzameld. Opfris cursussen gevolgd voor DSC bediening op de VHF en een trainingsdag van “Get Wet”op de Maasvlakte gedaan voor oefenen met reddingsmiddelen.

Vooral dit laatste was zeer leerzaam en nam wat spanning af van waanbeelden.

Hieronder een link naar de Get Wet lokatie waar we geweest zijn.

Training met golven, wind en onweer.

Met de “Heli” te water.