Yarmouth (Wight) en Portsmouth.

Vanaf Portland Bay hadden we een heerlijke zeiltocht naar Yarmouth en met behulp van meelopend tij ook nog mooi op tijd in de haven.

Yarmouth ligt op het eiland Wight en hier willen we een extra nachtje blijven en het eiland wat verkennen met de bus.

Voor £ 10 p.p. konden we de hele dag reizen en op- en afstappen zoveel en zo vaak als we wilden.

Ook deze dag waren de weergoden ons goed gezind en hielden we het droog, wat het wandelen wel zo aangenaam maakt.

Bij de Marina konden we opstappen en zijn we naar Freshwater Bay gegaan, hier uitgestapt en naar  Fort Redoubt aan de kust gelopen.

Mooi zo´n “open” bus maar wel fris zo vroeg.Uitzicht over graanvelden van Wight.

Vanaf hier hadden we een fantastisch uitzicht op het strand voor het dorp.

We wilden een tocht langs de kliffen maken en wel met de benenwagen en hebben via “The Needles” tot aan Alum Bay gelopen en de omgeving was echt spectaculair.

In Alum Bay  zo´n  lokaal (bij de boer bereid) ijsje gescoord met mint/chocolate heerlijk, Alum Bay zelf was deprimerend het was er druk met auto´s en zag er zwart van de mensen. Hier was een soort van volksvermaak centrum met kermis, kabelbaan en heel veel eet- en drink gelegenheden.

Snel weer op de bus en langs de kust naar Yarmouth terug en in de supermarkt nog wat boodschappen gehaald voor de komende dagen.

Eenmaal terug op het schip de bijboot weer schoongemaakt en opgeruimd, het bleek achteraf ook de laatste keer te zijn dat we hem gebruikt hebben deze reis.

Het standaard ritueel volgde weer om het schip startklaar te maken voor vertrek de volgende morgen naar Portsmouth.

Ook de trip door de Solent was mooi en met stroom mee een relaxed tochtje en werden er snelheden geklokt met alleen de genua op die onwaarschijnlijk hoog (rond de 10 kts) waren voor ons bootje.

Bij het opvaren naar Portsmouth is het oppassen voor al dat ferry verkeer, die gasten racen je haast de vouwen uit de broek.

Af en toe zit je wel wat zenuwachtig rond te kijken, als al dat staal je aan alle kanten kruist en je heen en weer gegooid wordt door schroefwater.

IMG_4208
Grof geschut onderweg.

Grof geschut onderweg.Heeeele snelle cat ferry! >Bij het futuristische af.

IMG_4217
Heeeele snelle cat ferry! >Bij het futuristische af.

Eenmaal binnen zagen we voor de Marina Gosport een aantal vrije mooringen liggen en daar hebben we maar eentje van opgepikt.

Deze avond zou er een windkracht 8 komen en wilden we dus wel beschermd liggen en niet achter het anker, want dan weet je zekere dat je geen oog dicht krijgt.

Het had inderdaad stevig gewaaid en lagen we flink te gieren aan de mooring, hier zijn we zonder kleerscheuren door gekomen.

De volgende ochtend op tijd weer weg en om 7 uur stond ik aan de helmstok, met het tij mee naar buiten op naar Newhaven.